У Запоріжжі пройшла чергова акція родичів військовополонених "Не мовчи! Полон вбиває".

І хоча вона присвячена перш за все, оборонцям Маріуполя, які знаходяться в полоні понад два роки, до акції щоразу доєднуються і близькі військових, які потрапили до ворожого полону на других напрямках - Луганському, Запорізькому, Харківському, Херсонському.

Запоріжці вчергове зібралися на мирну акцію, щоб ще раз нагадати суспільству і державі про своїх близьких, які знаходяться в полоні. Організатором традиційно виступила військова волонтерка Стелла Орел.

"Третій рік пекла. Над ними знущаються, на жаль, ми бачимо, що тіла повертаються з полону закатованими, - зазначала журналістам під час однієї з акцій Стелла. - Ми боремося за кожного героя!

Хочемо, щоб хлопці й дівчата знали, що вони не забуті, що ми поруч з ними. Вони захищали нас, тепер ми повинні захистити їх!

Наша боротьба продовжуватиметься, поки останній військовослужбовець не повернеться додому.

У ворожому полоні знаходиться кілька сотень оборонців Маріуполя, які 86 днів захищали місто від ворога. Завдяки їх героїзму та мужності у Запоріжжя з'явився шанс не потрапити в окупацію. Героїв з Маріупольського гарнізону, зокрема, бійців "Азову", морпіхів росіяни практично не обмінюють. Боротьба за них триває! ".

Акція, як і тиждень тому, розпочалася біля меморіалу ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. А потім її учасники з прапорами, плакатами і портретами своїх синів, чоловіків, батьків чи братів вийшли на дамбу.

Проїжджу частину рідні військовополонених, звісно, не перекривали, вишикувалися на тротуарі. Вони скандували "Не мовчи! Полон вбиває!". Чимало водіїв, проїжджаючи по дамбі, сигналили на знак солідарності.

Фото Євгенії Назарової