У 2019 році була розпочата реконструкція Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності. Роботи тут то зупиняли, то поновлювали, а відкриття оновленого закладу неоднократно переносили. Та нарешті роботи на фінішному етапі. І вже за місяць школа вищої спортивної майстерності відновить свою роботу.

«Ми реконструюємо нашу школу, прибудовуємо нові приміщення. Вже майже готові всі зали та роздягальні. Роботи з облаштування басейну також на завершальній стадії. Наразі виконано близько 80 % від запланованого», – зазначив Олексій Гацуля, директор «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». 

В оновленому комплексі, площа приміщення якого складає 4800 квадратних метрів, будуть обладнані зали для греко-римської боротьби та дзюдо, сучасний басейн, а також зали для занять важкою атлетикою, фітнесом та кардіонавантажень. Школа призначена для підготовки спортсменів із пріоритетних видів спорту в Запорізькій області. Але у вільний час тут зможуть займатися діти з інших спортивних шкіл та загальноосвітніх навчальних закладів, каже директор закладу.

«В оновленому комплексі буде створено всі умови для того, щоб спортсмени могли досягати нових вершин, а люди з інвалідністю та ветерани – відновлювати своє здоров'я», – додав Олексій Гацуля.

Зазначимо, вартість проєкту складає 159 млн грн. По завершенню завершення ремонту одночасно тут зможуть займатися понад 600 людей. 

Наразі на базі Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності діє 12 відділень. В них працюють 29 тренерів, з них 11 – заслужені тренери України. В школі підвищують спортивну майстерність 110 спортсменів, з них 60 – члени збірної команди України, 4 – заслужені майстри спорту України, 16 – майстри спорту України міжнародного класу.