Станом на кінець квітня в Запорізькій області зареєстровано 228 тисяч переселенців, в тому числі майже 46 тисяч діти, 52 тисячі пенсіонери. Переважно це вимушені переселенці з Запорізької, Донецької, Херсонської, Харківської областей.

Як розповіла Наталія Будяк, заступниця голови Запорізької ОДА, у квітні переселенцям, що мешкають у регіоні, виплатили 183 млн грн державної допомоги.

Посадовиця нагадала, що в березні був змінений порядок виплат внутрішньо переміщеним особам. 26 тисячам переселенцям, що мешкають в Запорізькій області, їх було автоматично продовжено виплати, а 33 тисячі осіб — втратили. 

Наталія Будяк зазначила, що право на виплати втратили ті, хто здійснив покупку чи має депозит на понад 100 тис. грн, мають дохід на кожного члена сім’ї понад 9444 грн, чи перебувають на тимчасово окупованих територіях. Також право на виплати від держави втратили ті, хто не відповідає майновим критеріям: мають у власності житло на території, яка не включена до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

Для внутрішньо переміщених осіб працюють «гарячі лінії»: урядова: 15-45 та Запорізька обласна: 0 800 503 508.