У Заводському районі Запоріжжя виявили двох потенційних забруднювачів повітря, повідомили у Запорізькій міській раді. Це сталося 1 серпня під час роботи групи мобільного моніторингу, до складу якої входять представники міської ради, прокуратури, правоохоронних органів та інші.

Так, у промисловій зоні по вулиці Перспективній було виявлено підприємство, діяльність якого пов`язана з викидами в атмосферне повітря. Жодних дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами учасникам перевірки не був наданий. Представник власника будівлі повідомив, що виробничу діяльність там здійснює орендар приміщень. Учасники перевірки зафіксували також  засмічення території підприємства.

«Також було виявлено підприємство по вулиці Тепличній, територія якого сильно засмічена відходами гуми, шинами, все вкрито товстим шаром сажі. Візуально викидів забруднюючих речовин в повітря було не виявлено, але відчувався запах горілої гуми», - кажуть у міській раді.

За результатами обстеження складений акт про виявлені порушення. Матеріали виїзду будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах повноважень щодо потенційних забруднювачів  повітря.