1 вересня у районі площі Олександра Поляка відбулася традиційна для Запоріжжя акція "Не мовчи! Полон вбиває"

У  ній взяли участь рідні та друзі військовополонених, а також небайдужі містяни. Основні гасла: "Не мовчи - полон вбиває!" та "Волю захисникам Маріуполя".

Учасники маніфестації принесли з собою прапори, плакати, банери з портретами чоловіків, синів, братів чи побратимів.

На такі акції виходять переважно рідні оборонців Маріуполя, але є й близькі захисників, які потрапили у російський полон на інших ділянках лінії бойового зіткнення.

"Чотири роки тому 15 міст України вийшли на акцію, щоб нагадати владі і суспільству про військовополонених, яких тримали на території росії, де над ними знущалися, катували, ламали кістки, відрубували руки, на яких були татуювання, - зазначає організаторка акцій "Не мовчи! Полон вбиває", військова волонтерка Стелла Орел. - Ще тоді ми казали про звірства росіян над нашими полоненими, через які жахіття полону вони тоді пройшли і досі проходять.

Зараз 2024 рік, і наша боротьба триває за військовополонених захисників України. Долучайтеся до акції "Не мовчи - полон вбиває"!

Ми не маємо права мовчати про військовополонених. Вони виконали свій обов'язок, а наш обов'язок - боротися за них, за їх звільнення з російського полону!

Як зазначали учасники акції, вони будуть виходити на акції до того часу, поки усі військовополонені не будуть звільнені.

Судячи з усього, це станеться, на жаль, нескоро. Так, за офіційними даними, лише один мешканець Запорізької області повернувся з російського полону під час останнього обміну 24 серпня 2024 року. Нагадаємо, тоді в Україну повернулися з полону 115 військових.

Фото Євгенії Назарової та В'ячеслава Твердохліба