Гравець молодіжної збірної України та БК "Запоріжжя" 20-річний Артем Покоєнко довічно дискваліфікований рішенням Виконкому Федерації баскетболу України.

Таке ж покарання отримав і тренер національної збірної України та "Черкаських Мавп" минулого сезону 34-річний Артем Сліпенчук.

Як повідомляється на сайті ФБА, Артем Сліпенчук та Артем Покоєнко не повернулись до України після навчально-тренувальних зборів цього літа у визначені відповідними наказами ФБУ терміни.

"Враховуючи відсутність будь-якого підтвердження повернення в Україну та неприпустимість подібних дій з боку членів офіційних делегацій збірних команд України, Виконком Федерації баскетболу України розглянув питання щодо виключення тренера Артема Сліпенчука (28.11.1989 р.н.) зі складу Національної збірної команди України з баскетболу та довічно відсторонив споціаліста від будь-якого заняття баскетболом в Україні.

Також Виконком ФБУ довічно дискваліфікував гравця Артема Покоєнка (20.01.2004 р.н.). Рішення прийнято одноголосно. За підсумком Виконкому ФБУ повідомила до Міністерства молоді та спорту України з відповідним клопотанням", - говориться у повідомленні.

34-річний Артем Сліпенчук очолював "Черкаські Мавпи" з січня 2023 року, а також працював зі збірною України.

20-річний захисник Артем Покоєнко виступав за БК "Запоріжжя" та молодіжну національну команду.

Артем - студент Національного університету "Запорізька політехніка". Грав за БК "Металург ЗНТУ", в БК "Запоріжжя" - з 2022 року. Зріст - 185 см, вага 85 кг. Вважався перспективним спортсменом.

Як повідомляло у листопаді минулого року видання ua.tribuna.com, "новий головний тренер "Запоріжжя" Валерій Плеханов активно використовує у ротації захисників 2004 року народження Артема Покоєнка та Андрія Величка - їхня роль у команді поки що не визначальна, але цілком можливо, що наступного літа саме вони будуть головними гравцями молодіжної збірної у задній лінії".

Артему Покоєнку головним гравцем у національній збірній вже не стати, його кар'єра баскетболіста в Україні через негідний вчинок завершилася за рішенням Виконкому ФБА. До речі, інформація про його пожиттєву дискваліфікацію на офіційному сайті БК "Запоріжжя" відсутня.