У населених пунктах  громад Запорізького району вогнеборці місцевого пожежно-рятувального підрозділу працювали безупинно 3 доби.

Про це повідомляється в телеграм-каналі громади.

"З 30 серпня по 2 вересня наші відважні хлопці з МПРП Кушугумської громади, отримали безліч викликів щодо пожеж і жоден з них не залишився без уваги. Наші герої працювали невпинно, було задіяно всю наявну техніку та весь особови склад.

Вдень і вночі, рятуючи людей, будинки та природу від руйнівного вогню. Особливо складні ситуації виникли в різних куточках Кушугумської та Новоолександрівської територіальних громад.

Горіли будинки в Малокатеринівці, постраждала екосистема в Балабине, а дачні масиви в Річному та Веселому зазнали серйозних пошкоджень.

Наші хлопці не дали вогню поширитися і поблизу селища Григорівка, де ситуація також була критичною. Їхня сміливість і професіоналізм допомогли уникнути ще більш масштабних наслідків, які могли б статися, якби не їхній героїчний втручання.

Дякуємо нашим хлопцям! Ви справжні ГЕРОЇ, які стоять на сторожі нашого життя і безпеки!", - говориться у повідомленні.

Як раніше повідомляло керівництво громади, у зв'язку з надзвичайною ситуацією горіли городище та житлові будинки.

"Особливо постраждало село Григорівка, де згоріло вже 20 дачних будинків. Закликаємо всіх бути максимально обережними та вжити необхідних заходів для захисту своїх домівок.

Будь ласка, терміново приберіть суху траву та сміття навколо своїх будинків і ділянок. Це допоможе зменшити ризик поширення вогню та збереже ваше майно і життя. Пам'ятайте, що швидке реагування може врятувати від серйозних наслідків", - звернулося до мешканців керівництво Кушугумської громади.

Фото з телеграм-каналу Кушугумської громади