Контррозвідка Служби безпеки України встановила особи двох зрадників, які коригували ракетні атаки російських окупантів по передмістю Запоріжжя. За їхнім наведенням ворог обстріляв житлові будинки в селищі Степногірськ напередодні 2024 року, унаслідок чого загинув 43-річний чоловік, а багато приватних будинків було пошкоджено або повністю зруйновано.

Слідство з'ясувало, що ворожими агентами виявилися мати і син, які втекли на початку широкомасштабного вторгнення на тимчасово окуповану частину Запорізької області та були завербовані представником ГРУ Генштабу ЗС РФ. За вказівками російської спецслужби агенти збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення українських військ на Запорізькому напрямку, особливо цікавлячись місцями найбільшого зосередження особового складу та військової техніки. До своєї злочинної діяльності вони залучили жителя Степногірська, який був затриманий співробітниками СБУ в січні цього року.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили обом фігурантам про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України, але тривають комплексні заходи для притягнення колабораціоністів до відповідальності.