Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв'ю каналу "Ми-Україна" повідомив, що ДніпроГЕС сьогодні перебуває в аварійному стані через обстріл російськими військами. Удар призвів до припинення електрогенерації на станції та зачепив логістику в Запоріжжі.

Федоров зазначив, що експертна комісія займається оцінкою збитків, завданих росіянами. За його прогнозом, на фіксацію наслідків знадобляться місяці, а на відновлення здатності генерувати електроенергію - ще більше часу. Наразі лише одна смуга руху функціонує на Дніпровській ГЕС, а інша зруйнована на місяці.

Точні терміни відновлення поки що назвати неможливо, оскільки експерти та підрядники проводять детальний аналіз збитків інфраструктурі.

Обстріл ДніпроГЕС 22 березня призвів до пошкодження низки енергетичних об'єктів, включно з лінією живлення Запорізької АЕС та обладнанням на ТЕС регіону. Гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що влучання були як у ГЕС-1, так і в ГЕС-2, причому друга опинилася в критичному стані, що змусило припинити виробництво електроенергії.