Україна розпочала шостий змагальний день Паралімпіади-2024 із "бронзи" в змаганнях з легкої атлетики

Як повідомило Міністерство молоді та спорту України, легкоатлетка Оксана Ботурчук стала бронзовою призеркою Паралімпійських ігор у бігу на 400 метрів.

У фінальному забігу вона і гайд Микита Барабанов, який представляє Запорізьку область, фінішували третіми з результатом 55.67 с. Оксана поступилася представницям Ірану та Куби - Агар Сафарзаде Гахдеріяні закінчила дистанцію з результатом 55.39 сек., Омара Дюран Еліас - 53.59 сек.

Одна із найтитулованіших українських паралімпійських спортсменок змагається у класі T12 - серед атлетів із порушенням зору. Це 11-та медаль Ботурчук у кар'єрі на Паралімпіадах, Оксана оновила національний рекорд у легкій атлетиці за кількістю нагород.

Микита Барабанов - легкоатлет із Запоріжжя, спеціалізується на коротких дистанціях бігу. Був срібним призером чемпіонату України з бігу на 400 метрів, чемпіоном країни серед юніорів на 400 метрів.

На Іграх-2020 представляв національну збірну  у складі змішаної естафетної четвірки.

Спортсмен-лідер також супроводжував у змаганнях легкоатлетку з  Дніпропетровської області Оксану Ботурчук, яка стала 3-разовою призеркою Ігор у Токіо: срібні нагороди українка здобула у бігу на 100, 400 та 200 метрів.

Микита тренується під керівництвом Костянтина та Олени Рураків.

Тільки цифри

Станом на вечір 3 вересня на Паралімпійських іграх-2024 Україна виборола вже 43 медалі - 8 золотих, 15 срібних та 20 бронзових.