Завдяки зусиллям українських благодійних організацій "100% життя" та "Українська посмішка" за підтримки Гуманітарного фонду для України, дев'ять шкіл у найбільш вразливих селах Запорізької області отримали спеціальні ноутбуки для створення мобільних класів. Цей проєкт покликаний допомогти дітям з обстрілюваних територій продовжити навчання хоча б у дистанційному форматі, оскільки не всі учні в селах Запорізької області мають доступ до необхідної техніки.

Кожен мобільний клас буде оснащений 8 ноутбуками для школярів, одним пристроєм для вчителя, набором аксесуарів для дітей з особливими освітніми потребами та зарядною станцією з роутером. На ноутбуках встановлено цифровий підручник eKidz, який допомагає розвивати навички читання та мовлення іноземною та рідною мовами з використанням штучного інтелекту. Крім того, пристрої містять ліцензійне програмне забезпечення від Майкрософт, методичні рекомендації та художню літературу для шкільної бібліотеки.

Запорізька область стала першим регіоном, який отримав ноутбуки за цією програмою. Надалі планується передати подібні пристрої в села Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.