За повідомленням Інституту вивчення війни, російські сили незначно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області на тлі триваючих позиційних боїв 3 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, свідчать про незначне просування російських військ на північ від Приютного Запорізької області, розташованого на північний захід від Великої Новосілки.

У середу, 3 квітня, на заході Запорізької області тривали позиційні бойові дії, проте підтверджених змін лінії фронту зафіксовано не було. Бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового, розташованого на схід від Роботиного. За даними Інституту, підрозділи російського 1152-го мотострілецького полку (70-й мотострілецький полк, 42-га мотострілецька дивізія, 58-та САА, СМД) продовжують діяти в районі Роботиного.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомляє, що на півдні України функціонують два угруповання російських військ: угруповання військ "Дніпро", яке діє на Херсонському та Запорізькому напрямках, і Східне угруповання військ, яке діє в районі кордону Донецько-Запорізької області.