Запоріжець Михайло Кохан став третім на змаганнях у метанні молота

Його найкращий результат - 79, 39 м. До фіналу Олімпіади-2024 чемпіон світу та Європи серед юнаків, рекордсмен світу у віковій групі до 18 років кваліфікувався з результатом у другій спробі 77,42 м.

Олімпіада у Парижі - друга для спортсмена. У 2021 році на літніх Олімпійських іграх в Токіо 20-річний Михайло Кохан у своїй найкращій спробі метнув молот на 80,39 метра і став четвертим у фіналі.

На цій Олімпіаді результат був гірший, але він "потягнув" на бронзову медаль!

"Запоріжцям є за кого вболівати на Олімпіаді! - написав на своїй фейсбук-сторінці перед фіналом змагань з метання молота запорізький журналіст Олександр Верьовкін. - Метальник молота Михайло Кохан упевнено пройшов у фінал Олімпіади в Парижі! Для запоріжців це вдвічі приємніше! Адже 23-річний Михайло виріс у Запоріжжі, закінчив тут 2-у гімназію.

Для того, щоб була можливість тренуватися, його батько й тренер Сергій Валентинович Кохан сам зробив майданчик для метання молота на пустирі між легкоатлетичним манежем і футбольними полями школи "Металурга". Винайняв трактор, щоб розрівняти пустир, прибрав гори каміння й сміття, положив бетонні плити, привіз контейнер...

Для цілеспрямованих українців немає перешкод! Отакі золоті хлопці зростають на наших пустирях! "

На Олімпіаді Михайло офіційно представляє Дніпропетровщину, оскільки там створили кращі умови для розвитку спортсмена. Але перш за все він представляє УКРАЇНУ!".

Щасливий Михайло після фіналу розповів журналістам, що зараз знаходиться у найкращій спортивній формі. Результатом не задоволений, але "медаль є медаль".

"Передаю привіт Малому ринку у Запоріжжі, там мої друзі за мене вболівають", - сказав бронзовий призер Олімпіади-2024 Михайло Кохан.