З понеділка, 10 червня, проїзд в тролейбусах та трамваях буде платним. Таке рішення сьогодні прийняли депутати Запорізької міської ради на засіданні. Вартість квітка в одну сторону в електротранспорті коштуватиме 10 гривень.  

Також депутати ухвалили рішення про зниження вартість проїзду в комунальних автобусах. З понеділка він коштуватиме 10 грн замість 12.

- Комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» понад два роки забезпечувало безкоштовні перевезення пасажирів трамваями та тролейбусами. Однак зараз внутрішні резерви КП практично вичерпані, а можливості бюджету Запоріжжя обмежені. Поступово зменшується кількість комунального транспорту, який виходить на лінію, - пояснили своє рішення у міській раді.

Нагадаємо, що пасажири пільгових категорій, як і раніше, зможуть безкоштовно користуватися комунальним громадським транспортом. Серед них - ветерани війни, ветерани військової служби, учасники бойових дій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди, пенсіонери за віком, діти до 7 років, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, діти-інваліди, постраждалі учасники Революції Гідності та низка інших категорій.