В Україні спостерігається дефіцит електроенергії внаслідок російських атак на енергетичні об’єкти країни. Ситуацію ускладнює й спека - люди вмикають кондиціонери, а це один з потужних електроприладів. Оскільки споживання електроенергії зростає, а її дефіцит зберігається наразі більшу частину доби в Запорізькій області вимикають потри черги споживачів одночасно.

За словами речниці «Запоріжжяобленерго» Зореслави Цупренко, наразі графіки вимкнення електроенергії перероблені таким чином, щоб інтервал між відключеннями був мінімум 4 години. 

Речниця також повідомила, що через постійні увімкнення та ввімкнення черг обладнання виходить з ладу. Це одна з причин чому споживачам не вмикають світло відповідно до запровадженого графіка. 

«Трапляється так, що вмикають чергу, але вимикач не спрацьовує. Тоді ремонтна бригада виїздить, лагодить і відповідно термін включення черги затримується. Подекуди суттєво – 40-60 хвилин, навіть півтори години. Ще один чинник – перемикання робиться на підстанціях і наші бригади, вони так само пов’язані з дорожнім рухом, як і решта. Бувають затримки через ускладнення дорожнього руху», - сказала речниця.

Ще один чинник – «повітряні тривоги». Вона зазначила, що коли в Запорізькій області оголошують «повітряну тривогу», то фахівцям небезпечно знаходитися на підстанціях, оскільки військові російської терористичної армії можуть завдати черговий удар по ній.