У Запоріжжя триває підготовка до нового навчального року. Так, в одній з гімназій у Вознесенівському районі міста триває капітальний ремонт укриття, повідомляють у Запорізькій ОВА.

Ремонт у найпростішому укритті планують завершити до 1 жовтня цього року, тому робота йде активно. Усі кімнати укриття наразі перебудовуються. Стіни, підлога, витяжна система – ремонтуються. Також тут планують зробити 4 туалетні кімнати з новою сантехнікою. Для навчального процесу вже провели інтернет.

«Укриття має додаткове фільтрування повітря та три аварійні виходи. Замінимо батареї для опалення та електропроводку. Ремонт  укриття здійснюється за кошти Дитячого фонду ЮНІСЕФ. Разом із представниками організації контролюємо, щоб роботи були виконані в строк», – повідомив Віктор Шапка, директор гімназії.

Одночасно в укритті зможуть проводити заняття для 5 класів. Тож якщо діти вчитимуться у дві зміни, то всі учні зможуть відвідувати школу. 

«Ми робили опитування батьків: 72% хочуть, щоб діти ходили до школи. Робимо все можливе для цього. Учні початкових класів ходитимуть 4 рази на тиждень, інші класи – тричі або двічі. Усі педагогічні працівники школи знаходяться у Запоріжжі. Вони готові й хочуть вийти на роботу в класи», – зауважила Ірина Олександрович, заступниця директора гімназії.