Впродовж середи, 4 вересня, військові російської армії завдали 324 удари з різного виду озброєння по 7 містам та селам Пологівського району. Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано 8 будинків мирних мешканців та об'єктів інфраструктури.

За даними Запорізької ОВА, окупаційна армія завдала три авіаційні удари по Малій Токмачці та шість разів обстріляла з реактивних систем залпового вогню Гуляйполе, Новоандріївку, Малинівку, Левадне та Роботине.  

По території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Левадного та Преображенки ворог завдав 140 артилерійських ударів.

Не припиняють загарбники й масовані атаки безпілотниками. Вчора 175 разів атакували ними Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку.

За даними Національної поліції Запорізької області, вчора ворог гатив по Пологівському району боєприпасами із запалювальною дією. Внаслідок прямих влучань частина домоволодінь та прибудинкових територій вигоріли вщент.

За всіма фактами російських воєнних злочинів слідчі поліції та СБУ зібрані докази та відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.