Регіональний офіс "Зроблено в Україні" у Запоріжжі став 17-м, відкритим у рамках Всеукраїнської економічної платформи.

Офіс працює на базі Запорізької філії Запорізького обласного центру зайнятості (вул.Рекордна 16б).

Його відкриття відбулося за участі директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, голови Запорізької ОДА Івана Федорова і призначеної в цей день на посаду директорки Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїди Бойко.

Мета офісу - консультувати підприємців з питань розвитку власної справи, інформувати представників малого бізнесу про можливості їхньої підтримки від держави.

Фахівці надаватимуть практичну допомогу в написанні бізнес-планів, оформленні документів для участі в грантових програмах урядового проєкту єРобота, серед яких найпопулярнішими є програми "Власна справа" та "Грант для ветеранів/ветеранок та другого з подружжя".

А також консультуватимуть щодо можливостей отримання ваучера на навчання, компенсацій за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

Відкриття офісу не означає, що всім бажаючим відкрити власну справу на консультацію треба приходити лише в офіс "Зроблено в Україні". Ні, їх з радістю приймуть і в філіях центру зайнятості, але тут, в регіональному офісі, як підкреслила Юлія Жовтяк, фахівці проконсультують більш грунтовно, вони також проінформують і про різноманітні міжнародні програми у цьому напрямку.

"Перший офіс відкрився 26 березня у Сумах, - розповіла керівниця Державної служби зайнятості. - За цей час в офісах надано близько 3000 консультацій для представників бізнесу і тих, хто тільки збирається започаткувати власну справу.

Пріоритетними є консультації і допомога в заповненні документів і створенні бізнес-планів для участі в грантових програмах урядового проєкту єРобота.

До речі, служба зайнятості консультує і за іншими програмами - єОселя, "5-7-9" тощо. До кінця року плануємо відкрити ще 80 офісів "Зроблено в Україні". Будемо і далі працювати над тим, щоб в країні збільшувалися економічні потужності, у тому числі і за рахунок роботи служби зайнятості".

Юлія Жовтяк нагадала, що програма для започаткування власної справи або розвитку бізнесу почала впроваджуватися урядом 2 роки тому. За цей час громадяни України отримали понад 18000 мікрогрантів і близько 1000 грантів, створено 55000 робочих місць.

На необхідності розвивати економіку наголошував і керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

"Ми розуміємо, що без сильного економічного фронту не виграємо цю війну. Тому зосереджені на допомозі бізнесу", - зазначив Іван Федоров.

Для багаторічної керівниці апарату Запорізької ОДА Зінаїди Бойко день відкриття регіонального офісу "Зроблено в Україні" був першим робочим днем на посаді директорки Запорізького обласного центру зайнятості.

Коментуючи подію, Зінаїда Михайлівна у першу чергу подякувала за довіру керівнику ЗОВА Івану Федорову і директорці Державної служби зайнятості Юлії Жовтяк.

"Для Запоріжжя сьогодні важливий день. Бренд "Зроблено в Україні", який впевнено крокує по всій країні, вже став знаком якості.

Сподіваюсь, що у нашому офісі ветерани, підприємці, громадяни, які хочуть започаткувати власну справу, отримають весь спектр послуг, які дадуть їм можливість працювати і піднімати економіку не тільки регіону, а й країни.

Бо сьогодні ми розуміємо: щоб перемогти, нам потрібні гроші платників податків, які працюють в економіці, тих, хто заробляє кошти на нашу перемогу. Ми повинні намагатися, щоб весь світ дізнався, що в Україні є не тільки незламні люди, які виборюють перемогу, а й які будують економіку", зазначила Зінаїда Бойко.

Цифри

Завдяки підтримці держави в рамках проєкту єРобота "Власна справа" понад 300 запоріжців отримали можливість розвивати свій бізнес на загальну суму 75,5 млн грн.

Довідково

"Зроблено в Україні" для бізнесу - частина національної платформи "Зроблено в Україні", ініційованої Президентом Володимиром Зеленським.

В офісах "Зроблено в Україні" можна отримати консультації з таких урядових програм:

  • мікрогрант "Власна справа";
  • грант для ветеранів та другого з подружжя;
  • грант на переробку/дрони;
  • грант на сад;
  • грант на теплицю;
  • єОселя: програма доступного кредитування житла;
  • оступні кредити "5-7-9": інвестиційні кредити для переробної промисловості;
  • закупівля української сільськогосподарської техніки та обладнання: компенсація 25% витрат закупівлі.