В Запорізькій області створять Центр матері та дитини об’єднавши медичні установи. Таке рішення ухвалила Координаційна рада регіону з питань охорони здоров’я. Центр з’явиться на базі обласної дитячої лікарні, перинатального центру та центру репродукції. Об’єднання закладів пов’язано зі зниженням народжуваності й, відповідно, нерентабельністю окремих медзакладів.

— В Центрі матері та дитини пацієнти зможуть отримати повний спектр послуг — лікування безпліддя, планування вагітності, пологи та навіть медичний супровід дитини до 18 років, – зазначала Наталія Будяк, заступниця голови Запорізької ОДА.

Посадовиця повідомила, що цього року держава запровадила новий пакет лікування безпліддя. Та жоден заклад регіону не законтрактований за цим пакетом. Наталія Будяк наголосила, це свідчення того, що у кожного закладу окремо не вистачає ресурсів для відповідності вимогам зазначеного пакета. Об'єднання ж медустанов дозволить вирішити це питання.

—  І хоча Запоріжжя є прифронтовою областю, запит на репродуктивні технології існує, особливо від сімей військовослужбовців, і зараз ми даємо можливість громадянам скористатися цією послугою за державні кошти, — підкреслила заступниця голови ОДА.