Військові російської окупаційної армії у п’ятницю, 7 червня, завдали 290 ударів по восьми прифронтовим містам та селам Запорізької області. Зокрема, ворог накрив артилерійським вогнем Оріхів, а також атакував Малу Токмачку з артилерії, РСЗВ та безпілотників. Під масованим ударом вчора було Гуляйполе. По цьому місту ворог завдав авіаційні та артилерійські удари, а також атакував з безпілотників.

За даними Запорізької ОВА, вчора ворог завдав авіаційні удари по Новоандріївці та Гуляйполю. Крім того, 16 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню Роботине, Малу Токмачку та Малинівку. Також, ворог завдав 163 артудари по території Гуляйполя, Оріхова, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Преображенки

Не припиняють російські військові й атаки безпілотними літальними апаратами. Так, вчора окупанти 109 разів атакували ними Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

Вчора надійшло 4 повідомленні про руйнування. Правоохоронці зафіксували влучання по житловим кварталам. Внаслідок російських обстрілів пошкоджені приватні будинки та знищені господарчі споруди.

Слідчі поліції та СБУ відкрили провадження у межах ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.