Два випадки пограбування людей похилого віку зафіксували правоохоронці у Запоріжжі. Як розповіли у Національній поліції Запорозької області, шахраї під приводом перевірки лічильників чи надання інформації про переплати за житлово-комунальні послуги проникають до осель літніх людей. Відволікаючи увагу, правопорушники крадуть гроші, після чого зникають.

Днями один з таких випадків був зафіксований в Олександрівському районі міста. До поліції звернувся 55-річний чоловік і повідомив, що його мама стала жертвою крадіжки. За словами заявника, додому до 84-річної жінки прийшла незнайомка, яка представилася працівницею міського водоканалу. Увійшовши до квартири пенсіонерки, жінка повідомила потерпілій, що потрібно перевірити покази лічильника. Також сказала про переплату за комунальні послуги та можливість повернення коштів. Надалі, відволікши увагу потерпілої, правопорушниця вкрала 4500 гривень, після чого зникла з місця події.

Жертвою аналогічного злочину також стала й 83-річна жителька Шевченківського району. Невідома особа представилася працівницею обленерго, після чого жінка впустила її в оселю. Унаслідок довірливості пенсіонерка втратила 700 гривень.