Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про вибух безпілотника на території окупованої росіянами Запорізької АЕС 7 квітня. Російські пропагандисти негайно звинуватили Збройні Сили України в нібито атаці на 6-й енергоблок станції.

Однак Головне управління розвідки (ГУР) України відкинуло причетність країни до інциденту, назвавши це провокацією з боку Росії. Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА), в інтерв'ю 24 Каналу розповів про цілі, які переслідує країна-агресор.

За словами Федорова, ЗСУ докладатимуть усіх зусиль для повернення контролю української влади над цим надзвичайно небезпечним об'єктом, який уже понад два роки перебуває під контролем ворога. Він підкреслив, що відповідальність за все, що відбувається на ЗАЕС, лежить на Росії та її лідері.

Наразі Запорізька АЕС є об'єктом підвищеної небезпеки, де противник приховує своє озброєння, техніку і боєприпаси. Росіяни свідомо здійснюють провокації, щоб привернути максимальну увагу і шантажувати міжнародне співтовариство, щоб примусити Україну сісти за стіл переговорів.

Очільник Запорізької ОВА наголосив, що українські військові безумовно не проводять жодних провокацій на ЗАЕС і не вчиняють дій, що можуть наразити на небезпеку мешканців України та всього європейського континенту.