У середу 8 травня російські окупаційні війська завдали 8 авіаційних ударів по Оріхову, Роботиному та Веселянці (Запорізький район). З артилерії та безпілотників загарбники атакували Малу Токмачку.

Також російські війська завдали 7 ударів ракетами різних типів по Запоріжжю. Влучання прийшлися по відкритій ділянці, гаражному кооперативу та проїжджій частині. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені оселі місцевих жителів, будинок культури, транспортні засоби та асфальтне покриття дороги.

Загалом впродовж минулої доби ворог завдав 360 ударів з різного виду озброєння по обласному центру, Запорізькому та Пологівському районам. Зокрема, 4 рази обстріляв з РСЗВ Левадне та Роботине, атакував 125 разів БпЛА різної модифікації Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоандріївку. Крім того, російські військові завдали 223 артудари по території Гуляйполя, Новоандріївки, Малої Токмачки, Роботиного, Левадного, Верхньої Терси, Копанів та Малинівки.

У результаті ворожого удару по Григорівській громаді отримала поранення 63-річна жінка. Вона у лікарні.

Загалом вчора було зареєстровано 50 повідомлень про руйнування. За всіма фактами правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.