Майже 100 мешканців Запоріжжя взяли участь у акції “Не мовчи! Полон вбиває!”, яка проходила на площі Маяковського.

Вони прийшли з прапорами, плакатами та фотографіями героїв, які понад два роки знаходяться у ворожому полоні.

У рамках акції на підтримку військовополонених - не тільки оборонців Маріуполя, а й захисників, які потрапили до лап ворога на інших напрямках фронту - представники молодіжної організації “Центурія Запоріжжя” провели перформанс: троє хлопців на чолі з командиром Миколою на псевдо “Сталкер” перебували у клітці, обплутаній колючим дротом.

Микола розповів, що акції на підтримку військовополонених покликані об'єднати суспільство у боротьбі за визволення полонених:

"Зараз я знаходжусь в клітці. Щоб нагадати, що хлопці наші в полоні вже третій рік. Всі ми причетні до війни. Кожна родина. Тут багато людей, є і з Маріуполя, які прийшли відстояти права своїх батьків, синів. Ми вимагаємо, щоб суспільство подивилось на це все", - розповів Микола Суспільному.

Волонтерка Стелла Орел по вихідним часто організовує у Запоріжжі акції “Не мовчи! Полон вбиває!”, на які збираються рідні, знайомі, побратими бранців кремля.

“Третій рік пекла ворожого полону, де над полоненими знущаються, застосовують електричний струм, ламають кістки, гвалтують, морять голодом, катують до смерті, повертають додому закатованими. Це жах!

Не мовчіть, кричіть на весь світ, станьте Голосом полонених, долучайтеся до акції, не будьте байдужими!

Завдяки мужності Героїв з "Азовсталі" вистояли інші міста та лінія фронту! Вони виконали свій обов'язок, зараз наш обов'язок боротися за їх волю. Боротьба триває», - прокоментувала акцію Стелла Орел.

Фото: В'ячеслав Твердохліб