Пʼять місяців поспіль мешканці Запоріжжя нагадують суспільству про те, що дуже багато наших захисників перебуває в російському полоні.

Щонеділі у рамках акції Free Azov мешканці та гості міста виходять на вулицю, щоб стати голосом усіх військовополонених. Дружини, діти, родичі, друзі, побратими - усі небайдужі нагадують: "FREE AZOVSTAL DEFENDERS".

У Запоріжжі акції проходили на різних локаціях.

Останнім часом родини військовополонених та їх побратими збираються у районі площі Поляка. Вони стають вздовж центрального проспекта з плакатами, банерами і прапорами, скандують: "Не мовчи - полон вбиває", "Стань голосом військовоаполонених".

Водії на знак солідарності з вимогами учасників акції нажимають на клаксони.

За приблизними даними, біля 1500 оборонців Маріуполя з усіх підрозділів та понад 700 бійців 12-ї бригади НГУ спеціального призначення "Азов" уже третій рік перебувають в російському полоні.

Навесні 2022 року герої обороняли Маріуполь 86 днів і в тому, що ворог не дійшов до Запоріжжя, є і їх величезна заслуга, адже вони виграли дуже важливий час для усієї країни. Вони захистили нас, тепер ми повинні захистити їх.

Незмінний організатор мирних акцій нагадування про військовополонених з Маріупольського гарнізону, усіх полонених та безвісти зниклих - запорізька військова волонтерка Стелла Орел.

"Ми не маємо права мовчати, коли наших полонених повільно вбивають у ворожому полоні, а Червоний Хрест заплющив очі і мовчить за злочини росіян над військовополоненими України, - зазначає Стелла Орел. - Наша боротьба за звільнення полонених триває у всіх містах України, а також за кордоном.

Прошу усіх - долучайтеся, не будьте байдужі, приходьте, підтримуйте родини військовополонених, боріться разом з ними за звільнення військовополонених з полону. Вони виконали свій обов'язок, а наш обов"язок - боротися за їхню волю, за повернення їх додому! Тільки разом ми сила!

На превеликий жаль, у рамках останнього великого обміну військовополоненими на День незалежності України, який проходив по формулі 115 на 115, вдалося повернути додому лише одного мешканця Запорізької області. Тож боротьба за повернення героїв триває!

Фото з фейсбук-сторінки Стелли Орел