Днями для відвідувачів відкрили Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», що на острові Хортиця, який не працював після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Наразі діють певні правила відвідування комплексу через безпекову ситуацію.

Так, одночасно на території комплексу можуть знаходитися до 20 відвідувачів, а час перебувати на «Запорозькій січі» можна до 30 хвилин. Під час «повітряної тривоги» комплекс зачиняється. Відвідувачі мають негайно пройти до укриття, облаштованого в будівлі Музею історії запорозького козацтва. Вхід до укриття відкритий з 10:00 до 18:00 години.

«У разі вимушеного виходу з території комплексу, або переривання екскурсії через оголошення сигналу «повітряна тривога», самостійні відвідувачі зможуть повернутися до огляду комплексу протягом дня, у який придбано квиток, екскурсанти - впродовж 7 днів з дня придбання екскурсії», — повідомляє адміністрація комплексу.

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» працює з 10:00 до 18:00 з середи по неділю (понеділок та вівторок – вихідні). Каса з продажу квитків працює до 17:30. Вартість квитків для дорослих — 60 грн, дітей — 30 грн. Для дошкільнят, людей з інвалідністю І та ІІ груп, учасникам бойових дій – безкоштовно.