Росіяни продовжують щоденно чинити терористичні дії проти українців на окупованих територіях.

Особливу увагу приділяють пошуку проукраїнські налаштованих громадян. Переважно за наведенням колаборантів російські спецслужби виявляють та катують мешканців захоплених міст та селищ, судять та виносять їм "вироки". Про один з таких випадків розповів у телеграм-каналі Енергодарський міський голова Дмитро Орлов.

"На своїх ресурсах окупанти повідомили, що "південний окружний військовий суд" визнав винною у тероризмі мешканку Енергодара, яка нібито "за завданням ГУР готувала підрив одного із керівників Запорізької АЕС". Росіяни навіть не приховують ім'я і прізвище поневоленої та засудженої жінки - Тетяна Ключко.

Зазначається, що у квітні 2023 року звинувачена начебто помістила вибуховий пристрій до поштової скриньки однієї з квартир в Енергодарі. "Теракту" вдалося запобігти, оскільки сусіди виявили пристрій та викликали окупаційну поліцію.

Рішенням російського "суду" жінку визнано винною у незаконному обігу вибухівки та терористичній діяльності. Їй винесено вирок - 12 років колонії загального режиму та штраф у розмірі 500 тис. рублів.

Немає жодних сумнівів, що справа повністю сфальсифікована російськими спецслужбами та не має ніякої легітимності. Для злочинців окупаційного режиму не мають ніякого значення будь-які закони цивілізованого світу, права людини та юридичні норми.

Суди і правоохоронні органи в рф - це лише інструменти переслідування і тиску на громадян. Свої тоталітарні методи придушення прав і свобод людей, катувань та знущань, порушення всіх юридичних норм росіяни впроваджують і на окупованих територіях України.

Кожен українець, який залишається на ТОТ, має пам'ятати про небезпеку та ризики будь-якого зіткнення з окупантами, виявлення своєї громадянської чи проукраїнськох позиції, бути дуже обережним та уважним, не ризикувати своїм життям та здоров'ям.

Віримо, що наші українські землі обов'язково будуть звільнені від ворога, а всі терористи та злочинці понесуть справедливе покарання", - зазначає Дмитро Орлов.