Запорізька обласна влада анонсувала проведення у Запоріжжі фестиваль сучасного мистецтва Gogolfest. Цей захід поєднує  сучасний театр, музику, кіно, перфоманс, освітню, візуальну та дитячу програми. За 15 років існування у Запоріжжі він відбудеться вперше.

Фестиваль планують провести вже цієї осені. Повідомляється, що Gogolfest.Pokrova проведуть на знак підтримки нашого регіону.

«Хочемо зробити його подією року в культурному житті. Безпекові питання в пріоритеті, тому Gogolfest розробив спеціальні формати фестивальних подій, які дозволять провести його без ризику для відвідувачів», - підкреслив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Зазначимо, що фестиваль Gogolfest був заснований у 2007 році. До 2017 року його проводили виключно у Києві, а потім він почав подорожувати Україною. Фестиваль проводили у Києві, Маріуполі, Івано-Франківську, Вінниці, Херсоні та Дніпрі. За 15 років свого існування Gogolfest об'єднав понад 600 тисяч глядачів. Він входить в топ-5 фестивалів Європи. Також, він брав участь на відкритті Українського дому на Олімпіаді в Парижі.