17 вересня бердянцям пропонують об’єднатися аби разом провести День міста та нагадати: Бердянськ — це Україна, і ми обов’язково будемо разом.

Про це повідомляє голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина.

У цей день на вулицях Львова, Києва та Запоріжжя з’являться копія Бердянського маяка, фірмові бердянські креветки й бички, рибальська сітка, що ловитиме бажання, капсула часу, бердянські соняшникові "поля", телеміст між містами та багато іншого.

Заходи у Києві будуть проходити з 11.00 до 22.45 у бердянському коктейль-барі "Характерники". У програмі додатково: декілька майстер-класів для дорослих та дітей з створення круглої картини від Марії Юдіної, фотовиставка, фотозони, збір листівок-побажань, вікторини з призами, бердянські смаколики.

Заходи у Львові будуть проходити з 9.00 до 21.00 у бердянській кав'ярні "Дзензик". У програмі додатково: фотовиставка, збір листівок-побажань, творчий воркшоп з розпису шопера для дорослих та дітей, сенсорний стіл для малювання піском, експрес-вікторини про Бердянськ, творчі експрес-воркшопи на морську тематику, а також створення степової свічки.

Місце проведення у Запоріжжі повідомлять учасникам після реєстрації, заходи триватимуть з 11.00 до 15.00. У програмі додатково: фотозони та листівок-побажань. Вхід на заходи безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням.

Захід реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) UCBI: Зміцнення громадської довіри в Україні.

Нагадаємо, що до початку повномасштабноъ війни День Бердянська у місті відзначався дуже яскраво і масштабно. До свята відкривали відремонтовані ділянки доріг та реконструйовані об'єкти, проводилися численні культурні та спортивні заходи, мікрорайони готували театралізовану презентацію. Проводилися фестивалі ухи та національних блюд, було весело і душевно. На жаль, це все в минулому.

Щоб якось підняти дух бердянців, які покинули рідне місто, міська військова адміністрація вперше вирішила провести День Бердянська, який би об'єднав земляків у трьох містах України.