Прихильником «руського міру» виявився мешканець одного з прифронтових селищ Запорізької області. Через блогера Юрія Подоляка чоловіка дистанційно завербувала фсб.

Зрадник допомагав російським окупантам підготувати нові серії ракетно-дронових ударів по прифронтовій населеним пунктам. Найбільше загарбників цікавили зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони, які залучені до бойових операцій. Встановлено, що зрадник об’їжджав місцевість, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ, а отримані відомості передавав Подоляку, який потім «звітував» фсб.

Також російський агент намагався встановити й передати агресору локації опорних пунктів та укріпрайонів українських військ поблизу передової.

Співробітники СБУ задокументували його розвідувальну активність і завчасно затримали під час виконання ним ворожого завдання у квітні 2022 року. Під час санкціонованого обшуку в нього вилучили комп’ютер та мобільний, які він використовував у злочинній діяльності.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів російського агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України та засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна, а саме квартири в Запоріжжі та автомобіля.