За 8 місяців запорізькі поліцейські отримали 273 повідомлення від батьків, опікунів та родичів про зникнення 152 малолітніх та 118 неповнолітніх дітей.

Як повідомляє відділ комунікація ГУНП в Запорізькій області,  правоохоронці розшукали "загубленців" та упродовж доби повернули їх в родини. У кожному такому випадку поліцейські з’ясовують мотиви, які спонукали дітей до втечі.

За статистикою переважна більшість втікачів – дівчата, а серед найпоширеніших причин: несвоєчасне повернення додому - 52 випадки;

  • конфлікти (непорозуміння) в родині - 47 випадків;
  • цивільно-правові відносини батьків - 26 випадків;
  • психічні розлади дитини - 18 випадків;
  • особисті (любовні) стосунки - 16 випадків.

З початку року працівники поліції склали відносно батьків 65 протоколів за невиконання обов'язків щодо виховання дітей, за що відповідно до ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

З неповнолітніми та їхніми батьками ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди.

Поліція Запоріжжя наголошує: у разі зникнення дитини негайно телефонуйте на спецлінію 102.

Під час спілкування з оператором повідомте вік, стать, особливі прикмети та номер мобільного телефону дитини. Розкажіть, у що вона була одягнена та надайте детальну інформацію, яка допоможе у швидкому розшуку зниклих безвісти. Швидке реагування вбереже дитину від можливої небезпеки.