Днями в Південному мікрорайоні Запоріжжя відкрили оновлену сімейну бібліотеку. Після капітального ремонту у читальні змінився зовнішній вигляд. Крім того, вона стала інклюзивною — облаштовано пандус, вбиральню, проходи зручні для пересування читачів на візках. Повністю оновлений і фасад будівлі.

В бібліотеці облаштована й коворкінг, зону для відпочинку, ігро-room для наймолодших та бібліо-кафе. Окрім бібліотеки, у приміщенні також розмістилася художня школа, де зможуть займатися творчістю понад 100 дітей.

Також поповнений і книжковий фонд. Нині він налічує понад 13 тисяч примірників. Також у закладі працює сервіс Е-книга та доставка книг на замовлення.

Нагадаємо, масштабна реформа бібліотечної галузі Запоріжжя розпочалася ще у 2019 році. За цей час було створено єдину універсальну бібліотечну систему, до складу якої увійшли публічні, сімейні, дитячі та інклюзивна бібліотеки. Кожна з них має відповідне зонування простору та інноваційні форми роботи. Досвід запорізьких бібліотек є унікальним, його перейняли інші міста України.