В Арабських Еміратах завершився  Чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА серед дітей, юнаків та юніорів.  Протягом п’яти днів – з 6 до 10 серпня - на Mubadala Arena в Абу-Дабі змагалися 884 атлети з більш ніж 45 країн світу. Українську команду  представляли 83 спортсмени - чинні чемпіони Європи та триразові чемпіони світу. Серед них була  і  тринадцятирічна Злата Клейн, чемпіонка  Європи та Світу. Сестра Злати – титулована Марія Клейн – представляла національну збірну як тренер.


У перший змагальний день, 6 серпня, українські спортсмени закріпили за собою світове лідерство: здобули 3 золоті, 6 срібних та 7 бронзових нагород. Загалом українські дівчата та хлопці  вибороли 8 золотих, 10 срібних та 15 бронзових медалей. Таким чином, наша збірна стала вчетверте поспіль найкращою збірною у світі!

Чотири бої, чотири перемоги, найбільше набраних балів – Злата Клейн стала вдруге чемпіонкою світу з ММА!

У скарбницю золотих медалей доклала свою і наша оріхів’яночка Злата Клейн.
Юна спортсменка, володарка помаранчевого поясу джиу-джитсу, змагалася у  віковій категорії 12-13 років, у вазі 44 кг. Її суперницями були четверо спортсменок: з США, Лівії, Монголії та співвітчизниця з Вінниччини.
Найпершим і найдовшим, 2 хв. 1 секунда, був  поєдинок з американкою, яка змушена була здатися після прийому на ліктьовий суглоб, проведеного Златою.

Під час нагородження: Злата Клейн із суперницями

Такий же прийом застосувала наша спортсменка  і до монгольської бійчині, котра протрималася  в  октагоні 1:30.
Ліванці також не пощастило: Злата не дала їй жодного шансу, провівши задушливий прийом зі спини. Бій тривав 46 секунд.
Крайньої зустрічі  з четвертою суперницею – співвітчизницею Ольгою Буженко не відбулося, оскільки спортсменка та її тренер відмовилися від бою (дівчині не вдалося виграти жодної сутички). Тож рішенням суддів перемогу зарахували Златі.
Чотири бої, чотири перемоги, найбільше набраних балів – Злата Клейн стала вдруге чемпіонкою світу з ММА!

Олександра Щербина та Карина Колежук – призерки світової першості

Крім Злати Клейн, у світовій першості взяли участь ще двоє вихованок оріхівського тренера з єдиноборств Ахмеда Вікторовича Клейна – Олександра Щербина та Карина Колежук.
Суперницею дванадцятирічної Карини Колежук була спортсменка з Англії. Три хвилини тривав бій. Карині не вдалося вибороти перемогу. Дівчина стала срібною призеркою світових змагань.

Палкий прихильник Віталій з  Златою Клейн, Кариною Колежук, Марією Клейн, ОЛександрою Щербиною

У віковій та ваговій категоріях – 15 років та 48 кілограмів -  було десять учасниць. Одна з  них – Олександра Щербина.  Володарка синього поясу з джиу-джитсу провела три поєдинки: больовим прийомом Kimura здобула перемогу над спортсменками з Ірландії та Польщі, а  от англійка виявилася сильнішою.  За результатами всіх поєдинків та кількістю набраних очок Олександра  стала бронзовою призеркою.

Вітаємо щиро оріхівську команду спортсменок, тренера, батьків, всіх причетних до цих вагомих результатів!  А також висловлюємо вдячність  від імені  Ахмеда  Клейна  всім вболівальникам, всім прихильникам спортивних талантів дівчат, котрі підтримали фінансово і морально наших українських бійчинь. Саме завдяки ВАМ стала можливою участь дівчат у світовій першості.

Світлана Карпенко

Фото надані родиною Клейнів, а також з офіційних джерел організаторів змагань