У Запоріжжі внаслідок падіння уламків БпЛА пошкоджено квартиру та знищено приватний автомобіль.

Як повідомив відділ комунікації поліції Запорізької області, люди не постраждали.

Всього ж за вихідні, 10 та 11 серпня, окупанти застосували по території Запорізької області 528 БпЛА різної модифікації.

Росіяни також 6 разів вдарили з авіації, застосували 528 БпЛА різної модифікації, 10 разів вгатили з реактивних систем залпового вогню та 235 - з артилерії. Загалом 779 боєприпасів ворожих військ влучили по об'єктах житлової інфраструктури Запорізького, Василівського та Пологівського районів.

Військові країни-агресора атакували Червонодніпровку, Біленьке, П'ятихатки, Лобкове, Степногірськ, Гуляйполе, Новоандріївку, Успенівку, Преображенку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Оріхів, Полтавку, Новопавлівку, Варварівку та Білогір'я.

У Новопавлівці Оріхівської громади Пологівського району під час артобстрілу військовослужбовцями рф на місці загинув 68-річний місцевий житель, його 63-річна дружина отримала контузію. Ворожа ракета вдарила по будинку подружжя.

Медичний розрахунок ДСНС, що несе там службу, надав жінці допомогу. Від госпіталізації вона відмовилась. Рятувальники, що прибули на місце обстрілу, провели пошук ймовірних постраждалих та загасили пожежу - горів житловий будинок та споруди у дворі. Вогонь охопив площу 131 кв. м.

У результаті обстрілів у прифронтових населених пунктах пошкоджені та зруйновані об'єкти цивільної інфраструктури: багатоповерхові та приватні будинки, господарські споруди, крамниці, гаражні приміщення та автотранспорт громадян.

Працівники поліції та СБУ зібрали докази воєнних злочинів і відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація - ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.