Тривалість знеструмлень залежить від погодних умов, обстрілів чи ремонтних робіт. Про це розповіла речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу в медіацентрі ЗОВА.

– Графіки відключень змінюються відповідно до ситуації в єдиній енергомережі. Навіть минулої доби через погодні умови графіки змінювали двічі, – цитує  речницю ПАТ «Запоріжжяобленерго» пресслужба Запорізької облдержадміністрації.

Одним з прикладів є коригування графіків 12 червня. Через негоду в деяких регіонах відбулися вимушені відключення, а іншим навпаки збільшили ліміти споживання. В Запорізькій області це дозволило скоротити тривалість знеструмлення.

Про зміни у графіках відключень можна дізнатися на сайті ПАТ «Запоріжжяобленерго», на сторінці у Facebook та у Telegram.

Зореслава Цупренко нагадала, що відповідальне споживання дозволить скоротити частоту та тривалість відключень електроенергії.

Розвантажити енергомережу та зекономити гроші споживачів дозволить нічне споживання електроенергії. Фахівці рекомендують встановлювати двозонні лічильники.  Чим вони відрізняються від звичайних та в чому їх користь розповів радник директора ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» Євген Зінченко. 

За його словами, ці прилади окремо фіксують споживання електроенергії вдень та вночі. Завдяки цьому можна зменшити витрати:

– З 23:00 по 7:00 вартість електроенергії нижча на 50%. За спожиті 100 кВт/год вночі доведеться сплатити у 2 рази менше. Тож рекомендую за можливості використовувати енергоємні прилади (хлібопічки, пральні машини, кондиціонери) саме в нічні години, – повідомив радник директора ТОВ «Запоріжжяелектропостачання».

"Ще одна пільга стане актуальною для споживачів напередодні опалювального сезону. Зменшений тариф передбачено для населення з електроопаленням. При споживанні до 2 тисяч кВт/год на місяць (з жовтня по квітень включно) діятиме знижка 50%. Вартість світла складатиме 2,64 за кВт/год.

Фахівці закликають максимально ощадливо споживати електроенергію, особливо в години пікового навантаження на мережі, аби скоротити час відключень для населення", - інформує пресслужба облдержадміністрації.

Фото: Запорізька ОДА