У Запорізькій обласній філармонії яскравою програмою хітів зарубіжних та українських композиторів музиканти академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії попрощалися з шанувальниками до нового сезону.

За диригентським пультом весь вечір був улюбленець публіки - лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік. У залі майже не було вільних місць!

Оскільки концерт проходив напередодні Дня Державності, який<вперше відзначатиметься 15 липня, то програму оркестр розпочав парафразом на тему гімну України "Ми-є!" Юрія Шевченка (соліст - лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов), а закінчував попурі на тему легендарних українських хітів 80-х років ХХ сторіччя - "Черемшина", "Водограй", "Край, мій рідний край", "Червона рута". Композицію на тему "Червоної рути" музиканти виконали на біс!

Програму "Світові хіти", як підкреслила на початку концерту музикознавиця Світлана Холод, у філармонії вирішили повторити на численні прохання слухачів. І, дійсно, кожен твір у виконанні оркестру і солістів раніше звучав зі сцени, музиканти отримували заслужені овації. Зібрані воєдино, ці музичні родзинки створили неперевершений яскравий музичний букет.

Ведучі Світлана Холод та Микола Петюк, анонсуючи виступи музикантів, розповідали багато цікавих фактів про композиторів та їх твори.

Чудовий настрій створювали твори К. Джонса, А. Пьяццолли, Дж. Уільямса, Л. Штірбу, К. Жобіма,Г. Манчіні, Д. Мендела, П.Конте, Е, Кармен, Р. Шенбергера.

Слухачів своєю майстерною грою вражали заслужені артисти України Ілона Турчанінова та Віталій Солом'янчук, лауреати міжнародних конкурсів Іван Левченко, Гліб Формальский, Тарас Пацернюк, Роман Чекалін, Сергій Новіков та Андрій Нетреба.

Публіка дякувала своїм улюбленцям квітами та бурхливими оплесками. Ми щиро вдячні титанам з сил оборони України за можливість відвідувати концерти, які лікують наші зранені війною душі, а колектив філармонії на чолі з заслуженим працівником культури Іриною Конаревою - за можливість готувати і проводити такі яскраві концерти.

Фото: Запорізька обласна філармонія.