Близько 1:45 ночі 10 жовтня 2022 року російські терористичні війська завдали 7 ракетних ударів по Запоріжжю. Одна з ракет С-300 поцілила по багатоквартирному будинку на вулиці Якова Новицького, 3. Внаслідок цього удару загинули 8 людей, ще стільки ж отримали поранення різного ступеня важкості.

Наразі триває відбудова цієї багатоповерхівки. Будівельники відбудовують два вщент зруйнованих під’їзди. Також проводять ремонт сусідніх під’їздів, які були пошкоджені.  

— Сьогодні тривають роботи з капітального ремонту будівлі. В будинку – 10 під'їздів, 5 поверхів та 150 квартир. Планується відремонтувати 59 пошкоджених квартир та провести комплексні роботи з реконструкції, — написав Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА.

Відповідно до графіка будинок мають ввести в експлуатацію у серпні 2025 року. Однак, за умов сталого фінансування відновлювальні роботи можуть завершити у листопаді цього року.

Загалом в Запоріжжі частково зруйновано 12 будинків, в 10 з них вже триває реконструкція. По двох – готується проєктна документація.