На сьогоднішній день понад 7500 жителів регіону шукають роботу.

Про програми підтримки безробітних розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко під час брифінгу в медіацентрі при ЗОВА. Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної державної адміністрації.

"Ринок праці в Україні зазнав значних змін. Через військові дії багато підприємств зменшили своє виробництво, а деякі були вимушені припинити своє існування. У порівнянні з минулим роком в нашій області зафіксовано скорочення кількості робочих місць майже на тисячу", - розповіла Зінаїда Бойко.

Сьогодні на обліку в обласному центрі зайнятості перебувають понад 7500 безробітних. Для підтримки людей, які шукають роботу, запроваджується багато програм: перенавчання, підвищення кваліфікації, ваучер на навчання, гранти на відкриття бізнесу та ін.

На початок серпня  за сприяння служби зайнятості вдалося працевлаштувати 2017 осіб, з них 697– внутрішньо переміщені особи.

Видано 244 ваучери на навчання. 115 осіб вже здобувають нову професію. Понад 2600 осіб отримали направлення для участі у суспільно корисних роботах. На відкриття власної справи схвалено 122 бізнес-проєкти.

"Пропонуємо кожному, хто зацікавлений в пошуку роботи або шукає кваліфікованих працівників звертатись до Запорізького обласного центру зайнятості. Ми обов'язково допоможемо", - відзначила директорка центру Зінаїда Бойко.

Звернувшись до фахівців центру зайнятості, мешканці Запоріжжя, зокрема, зможуть започаткувати власну справу

"Громадяни можуть отримати кошти для відкриття власної справи. Це не тільки допомагає економіці, а й створює нові робочі місця в регіоні", - підкреслила Зінаїда Михайлівна.

Держава надає підтримку громадянам, які хочуть відкрити власну справу. Для цього надаються мікрогранти. Їхній розмір складає від 75 до 250 тисяч гривень за умови створення відповідної кількості робочих місць.  Якщо власну справу відкриває ветеран або його родина, то фінансування може сягнути 1 млн грн.

"Ми маємо приклади успішного бізнесу, започаткованого завдяки грантам. Це відкриття магазинів, кафе, станцій технічного обслуговування, аграрного бізнесу та салонів краси", - розповіла директорка обласного центру зайнятості. Для отримання мікрогранту необхідно подати заяву та бізнес-план через портал ДІЯ.

В обласному центрі зайнятості працює спеціальна комісія, яка розглядає заявки на отримання мікрогрантів. Перспективні проєкти погоджуються Державним центром зайнятості, і підприємець отримує фінансування.

Ми повідомляли, що мешканець Оріхова Юрій Лисенко завдяки мікрогранту відкрив власне виробництво дряпалок-кігтеточок та ігрових комплексів для котів.