Охоронці неба збили ракету в Запорізькому районі

Сьогодні, 14 серпня, з початку доби сигнал повітряної тривоги у Запоріжжі включали вже шість разів. В основному це була загроза удару балістичними ракетами та використання КАБів.

Перший сигнал пролунав посеред ночі - о 01:45, повітряна тривога тривала до 03:04. Переважна більшість оголошень звучала у другій половині дня. Під час повітряної тривоги, яка оголошувалася о 15:41, запоріжці почули звуки вибуху, після чого через 7 хвилин, о 16:12, прозвучав сигнал відбою.

Але не встигли запоріжці прийти до тями після звуків вибуху та понасилати прокляття на голови орків, як сирена завила знову — о 16:26. Звуки повторних вибухів містяни почули о 16:35. І в ту ж хвилину оголосили відбій повітряної тривоги.

Офіційна інформація у телеграм-каналі голови Запорізької ОДА Івана Федорова з'явилася о 17:23 і була вона аж надто лаконічною:"Наші Повітряні Сили збили ворожу ціль в небі над Запорізьким районом. Дякуємо захисникам неба".

Чергову загрозу удару балістичними ракетами у Запоріжжі оголосили о 19:30, авдбій - о 19:52.

Про постраждалих та руйнування внаслідок ракетних ударів не повідомлялося. А от про постраждалих внаслідок артилерійських обстрілів Степногірської громади пізно ввечері обласна військова адміністрація проінформувала.

"Два чоловіка та дві жінки травмовані внаслідок ворожого обстрілу м.Степногірськ. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено житлові будинки та дві автівки", - говориться у повідомленні.