Сьогодні Україна повернула додому 103 своїх захисників

Серед них військовий з 57-ї бригади Сергій Садовський, який став на захист України з перших днів повномасштабної війни, воював на Луганщині у складі 34-го батальйону 57-ї бригад і потрапив у ворожий полон у квітні 2022 року.

Про повернення чоловіка повідомила Ольга Садовська, яка активно брала участь у акціях на підтримку військовополонених.

"ДЯКУЮ ВСІМ ХТО БУВ ЗІ МНОЮ, за підтримку, віру, боротьбу та допомогу. Дякую журналістам усім, дякую Вам, Стелла(Орел. - Ред.) за мітинги, акції, дякую організаторам (Плаксій Маші) ГО Знайти і повернути 57/34", дякую ГО "Сім'ї на захист воїнів 57 бригади". Цей обмін наш.

Дякую всім, хто третій рік ділились моїми постами, світлинами. ДЯКУЮ НАШІЙ ВЛАДІ, Координаційному штабу, НІБ, СБУ, Уповноваженому Верховної Ради з прав людини, що повернули чоловіка додому! Мій чоловік на рідній землі", - написала щаслива Ольга на своїй фейсбук-сторінці.

Не зважаючи на шалену спеку, Ольга Садовська влітку кожного разу приходила на акції, які щонеділі з травня організовувала військова волонтерка Стелла Орел, з маленьким Мар'яном, вдягненим у футболку з портретом тата. У малого вже друга футболка: на першій був надпис "2-й рік полону", на новій - "3-й рік у полоні".

"Мій чоловік з перших днів повномасштабної війни став на захист країни. 22 квітня 2022 року вступив у бій на Луганському напрямку, село Новотошківське. Після цього бою вважався безвісти зниклим, при цьому російська сторона публікувала дані, що він був "200-м".

І лише через півтора року повернувся один з побратимів чоловіка, і сказав, що він живий, але в полоні. Потім країна-агресорка підтвердила, що він знаходиться у полоні.

Ми хочемо донести, що вони у полоні і не можуть за себе боротися. Тому ми стали їхнім голосом. І ми будемо за них кричати. Будемо боротися за їхнє звільнення!

Кожного разу приходимо на акції з Мар'яном, який дуже чекає на повернення тата. І дуже сподіваємось, що нас почують.

Ми їздимо на акції, на мітинги, були в координаційному штабі, аби на нас звернули увагу та почули нас, але відповідь поки що одна: Луганський напрямок дуже складний. Так далі жити дуже тяжко, тілом я тут, а душею - в полоні разом з ним.

З полону за весь час повернулися лише 6 військовополонених, росіяни також повернули 9 тіл полеглих героїв з 57-ї бригади.

Всього ж їх - понад сто - "офіційно" полонених або таких, які вважаються безвісти зниклими. Тому акції потрібно продовжувати, і постійно нагадувати і суспільству, і владі про захисників", - розповідала Ольга Садовська автору цих рядків у липні.

Вони з Мар'яном були практично на усіх акціях, які проводила Стелла Орел. І ось сьогодні Оля отримала чудову звістку про повернення чоловіка в Україну.

Стелла Орел уже привітала Ольгу з цією довгоочікуваною подією.

"Ми дуже раді, ваш маленький синочок, який постійно був на акціях і боровся за звільнення свого батька з полону, нарешті незабаром зустрінуться! Плачу від щастя! Обіймаю Вашу сімʼю! Щастя Вам!", - написала Стелла Орел на своїй сторінці у фейсбуці.

Хай усі рідні дочекаються своїх синів, батьків, чоловіків, братів з російського полону!

Раніше ми повідомляли, що у результаті  сьогоднішнього обміну додому повернуться 9 військових із Запорізької області.