14 серпня на засіданні Кабінету Міністрів України було погоджено призначення Оксани Матвіїшиної на посаду заступниці голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму ТГ-каналі.

Оксана Євгеніївна стане шостим заступником Івана Федорова. На даний момент інформації про неї у розділі "Керівництво ОДА" немає. На посадах заступників сьогодні працюють Руслан Мовчан (перший заступник), Євген Мироненко, Олександр Щербаков, Михайло Семікін і Володимир Чередніченко (з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації (CDTO). За станом здоров'я після кількох місяців роботи звільнилася Наталія Будяк (вона з Дніпра).

Варто зазначити, що до повномасштабної війни у Запорізькій ОДА ніколи не було такої кількості заступників голови ОДА. Тому викликає подив, що зараз команда така велика, при тому, що майже 80% території області знаходиться в окупації.

Багато місцевих ЗМІ вже написали, що Оксана Матвіїшина раніше працювала заступником Мелітопольського міського голови Івана Федорова і на цій підставі віднесли її до т.зв. "мелітопольської групи" заступників. Ні для кого не є таємницею, що Олександр Щербаков і Михайло Семікін до призначення в ОДА працювали заступниками міського голови Федорова.

Але я вважаю, що після призначення Оксана Матвіїшина скоріше стане першим (і єдиним) представником Запоріжжя у збірній команді заступників Івана Федорова. Тому що "мелітопольський"  період тривав  дуже недовго - за її призначення заступницею Мелітопольського міського голови депутати міськради проголосували 20 серпня 2021 року. До роботи  вона приступила на початку вересня. А до початку повномасштабної війни залишалося кілька місяців.

- Ми досить ретельно підбираємо кадри до нашої команди. Проте кількість задач, які сьогодні виконує команда Мелітополя та об'єднаного Мелітопольського району, постійно зростає. Оксана Матвіїшина - людина з великим досвідом роботи, заслужений економіст України. Аби працювати з нами, вона погодилась змінити місце проживання та переїхати із Запоріжжя у Мелітополь. Остання посада, яку вона займала - директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА", - так представляв Оксану Матвіїшину депутатам міський голова Іван Федоров.

А через півроку розпочалося збройне вторгнення росіян і Мелітополь опинився в окупації.

Зате понад 20 років Оксана Євгеніївна пропрацювала у Запорізькій міській раді і Запорізькій обласній державній адміністрації. Тому вона просто повернулася у "рідні стіни".

Присягу державного службовця Матвіїшина склала 7 червня 1999 (20.08.2001 - посадової особи місцевого самоврядування).

  • У 1999-2014 працювала у Запорізькій раді на посадах економіст І категорії бюджетного відділу фінансового відділу; начальник відділу по роботі з житловим фондом міста; заступник начальника управління комунальної власності, начальник відділу з питань майнових відносин управління комунальної власності департаменту комунальної власності та приватизації.
  • У серпні 2014-го перейшла на роботу у Запорізьку ОДА. Була призначена завідувачем сектора-помічником голови обласної державної адміністрації сектора патронатної служби голови ОДА.
  • 09.2014-10.2017 - заступник директора-начальник управління економіки будівництва департаменту економічного розвитку і торгівлі.
  • 10.2017 -20.08 2021 - директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА. 3 вересня 2021 року була призначена заступником міського голови Мелітополя Івана Федорова.
  • У 2018 році за значний внесок у розвиток економіки Оксана Матвіїшина була удостоєна почесного звання "Заслужений економіст України".

У Мелітополі Оксана Євгенівна курувала питання, які стосувалися комунальної власності та надання адміністративних послуг.

Потім Матвіїшина очолювала департамент підприємств агропромислового комплексу Фонду державного майна України, де, за даними з декларації, за минулий рік отримала більше мільйона зарплати

- Думаю, за півтора тижня Оксана Матвіїшина займе свою посаду заступника голови обласної військової адміністрації. Хоча вона в команді вже понад 6 місяців як радник голови ЗОВА, - прокоментував інформацію про узгодження кандидатури Матвіїшиної Кабміном голова ЗОДА Іван Федоров..

За його словами, нова заступниця буде відповідати за такі напрямки: :

  • економіка;
  • фінанси;
  • агропромисловий комплекс.