У Запорізькій області тривають роботи з ліквідації наслідків негоди, яка призвела до проблем з електропостачанням у регіоні. За словами генерального директора ПАТ "Запоріжжяобленерго" Михайла Гаврилова, через негоду без світла залишилися 92 населені пункти і майже 26 тисяч споживачів. Зранку енергетикам вдалося відновити електропостачання в 35 населених пунктах, і протягом дня очікується підключення ще 57.

Однак на прифронтових територіях ситуація ускладнюється обстрілами: 30 населених пунктів все ще залишаються без електрики через серйозні пошкодження або повне знищення мереж. Будівництво нових ліній електропередачі ускладнене через проблеми з безпекою.

Михайло Гаврилов зазначив, що, незважаючи на складну ситуацію в енергосистемі, вона залишається контрольованою. При цьому він закликав усіх споживачів до економного використання електроенергії, особливо в години пікового навантаження. Щоб розвантажити ослаблені обстрілами енергомережі, енергетики рекомендують використовувати потужні електроприлади вночі або вдень.

"Переносьте роботу потужного обладнання на ніч. Це не тільки допоможе енергомережам, а й дасть змогу заощадити ваші гроші. Адже користувачі, у яких встановлено електронні двозонні лічильники, платитимуть за нічним тарифом", - підкреслив Михайло Гаврилов.