Оперативники управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Запорізького райуправління поліції виявили та припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення та переробки боєприпасів. Незаконне виробництво організували двоє місцевих жителів, орендувавши для цих цілей гараж із надбудованим приміщенням другого поверху.

За оперативною інформацією, ділки планували збувати виготовлені патрони різного калібру кримінальним елементам регіону. Під час санкціонованих обшуків на підпільному виробництві, місцях зберігання продукції та проживання фігурантів поліцейські вилучили 7405 набоїв, понад 11 кг заготовок для набоїв, обладнання, зброю та документацію.

Одному з фігурантів уже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Після завершення низки експертиз буде ухвалено рішення про повідомлення підозри другому фігуранту та можливу додаткову кваліфікацію їхніх дій за ст. 263-1 КК України (Незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї). Фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.