Малеча лебединої пари загинула від грибкової інфекції

У кінці травня у шипунів, які живуть у Центральному парку культури та відпочинку “Дубовий Гай”, з'явилося потомство - четверо лебедят. На жаль, малеча радувала відвідувачів парку недовго - 13 червня помер останній малюк з виводку.

Про сумну подію повідомляється на фейсбук-сторінці ГО “Запорізька зоозахисна ліга”, волонтери якої організували збір та доставку медикаментів для профілактичного лікування пташок. Але вже було запізно...

"На жаль, вчора вдень загинув останній малюк. Ще о 10:37 він їв з батьками, а через годину його знайшли вже у воді дзьобиком донизу.."

Як мама з татом сумували та прощалися з ним... Зі слів Наталії, працівниці парку, на це було дууууже боляче дивитися"

Ми вирішили розібратися, що насправді стало причиною загибелі малюків та відвезли до ветеринарної інспекції малюка на розтин. Заключення - загибель від зупинки серця, внаслідок патогенних змін через грибкову інфекцію.

Чи то є батьки носіями, чи то заражений ставок (бо люди люблять нести хліб, булочки, які гниють на березі та у воді), чи усе разом... Ми не знаємо...

Щось вдіяти з цим самотужки неможливо! Треба комплексний підхід державних служб... Але... Ми навіть не знаємо, хто в нашому місті відповідає за таке ...

Батькам продовжують профілактичний курс лікування, але це таке... Якщо ставок має зараження патогенними мікроорганізмами - це біг по замкнутому колу й ми можемо тільки дивом отримати нове потомство диких лебедів, що вижило в парку «Дубовий Гай», - говориться в пості  на сторінці зоозахисників.

У минулому році, нагадаємо, запоріжці також скинулися грошима на закупівлю ліків для лебедят. Й завдяки саме своєчасно проведенному курсу профілактичного лікування  малюки вперше вижили. Восени 2023 року  красені-лебеді покинули  своїх батьків і полетіли з парку.