12 липня правоохоронцям повідомили, що двоє невідомих в під’їзді багатоповерхівки Хортицького району намагаються підпалити двері квартири. Негайно прибувши на місце правоохоронці затримали зловмисників – 33-різного та 38-річного мешканців сусідньої області.

Як повідомили у Національної поліції Запорізької області, при собі правопорушники мали сумку з шинами та запалювальну суміш, які використовували для підпалу дверей приватних помешкань. 

В ходу досудового розслідування з'ясувалось, що обидва затримані мають проблеми з законом. Зокрема, відносно одного з них в районних судах міста Дніпро розглядаються кримінальні провадження за низкою особливо тяжких злочинів. Затримані виконували підпали на замовлення, отримані через телеграм-канал. Свої дії фільмували на камери мобільних телефонів. У їхніх гаджетах виявлені фото/відеозвіти скоєних підпалів.

Обом затриманим слідчі повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 194 «Умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України. їм загрожує до 10 років ув’язнення. 

Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.