У Запоріжжі повним ходом тривають ремонтні роботи тепломереж у всіх районах міста. Концерн "Міські теплові мережі" запланував на 2024 рік поточні та капітальні ремонти на загальну суму 68,047 мільйонів гривень, про що повідомили в мерії Запоріжжя.

У Заводському районі ремонти охоплять вулиці Демократичну та Історичну. На вулиці Демократичній належить масштабна заміна труб на ділянці довжиною понад 500 метрів. Ці трубопроводи експлуатуються з 1963 року і давно потребують оновлення через фізичний знос і корозійні пошкодження.

Головний інженер Заводської філії концерну "Міські теплові мережі" Олександр Дюмін зазначив, що заміна зношених труб необхідна для безперебійного надання послуг опалення споживачам, поліпшення якості та зниження втрат під час транспортування тепла. Наразі на об'єкті вже виконано земляні роботи, демонтаж плит перекриття і чищення каналу, розпочато демонтаж старих трубопроводів.

Ремонтні роботи також тривають на вулиці Історичній, де замінять 180 метрів труб, що прослужили з 80-х років минулого століття. Тут уже частково розрито канал, піднято плити перекриття, проведено чистку каналу і демонтаж старих труб опалення, триває монтаж нових трубопроводів.