У Запорізькій обласній раді відбулися масштабні кадрові перестановки. Голова Запорізької обласної військової адміністрації (ЗОВА) звільнив сімох співробітників, зокрема ключових фігур - першу заступницю голови Людмилу Любим і заступника голови Геннадія Фукса.

Людмила Любим, яка раніше обиралася від нині забороненої партії "Опозиційний блок", залишила посаду 9 квітня. Геннадій Фукс, який представляв партію "За Майбутнє", буде звільнений 14 травня. Під час звільнення Любим отримала виплату в розмірі 67,7 тисяч гривень. Також було звільнено її помічників Любов Банде та Артема Кизима, які отримали відповідно 63,4 і 25,2 тисячі гривень.

Єдиним заступником голови облради, що залишився, є Владислав Куценко з ВО "Батьківщина". Він зберіг посаду, незважаючи на нещодавнє затримання співробітниками СБУ і НАБУ під час передачі неправомірної вигоди директору обласного медзакладу.

Крім керівництва, 12 квітня було звільнено головного спеціаліста юридичного управління Катерину Шевченко, оператора копіювальних машин Ірину Швець і головного спеціаліста відділу з питань депутатської діяльності Олександру Тимошину.

Загалом голова ЗОВА планує скоротити 45 із 90 співробітників апарату ради. Цей захід, за його словами, дасть змогу заощадити щонайменше 14 мільйонів гривень бюджетних коштів.