Голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров спростував чутки про здачу «міцного горішка» ворогу, які з'явилися у соцмережах.

 У суботу (15 червня. - Ред.) я був в Оріхові і зустрічався з двома керівниками бригад, які виконують задачу на Роботінському виступі. Сьогодні не йдеться мова про здачу Оріхова. Це навіть і не обговорюється, - зазначив Іван Федоров на брифінгу у медіацентрі.

За словами очільника Запорізької ОДА, зараз  спільна з Силами оборони  робота проводиться по декількох напрямках. Найголовніші - будівництво додаткових фортифікаційних споруд і допомога військовим.

- Не можна говорити де, але суттєво допомагаємо, - розповів Федоров, маючи на увазі спорудження фортифікацій і додав: - Ми забезпечуємо військових усім необхідним, пріоритетним — для того, щоб вони змогли тримати лінію фронту.

Це непросто, тому що ворог намагається зробити все, щоб не було передислокації військових, щоб постійно тримати наші війська під вогневим ураженням. Але питання здачі Оріхова навіть не обговорюється, - ще раз наголосив керівник обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Голова ОДА додав, що якби була якась надзвичайна ситуація і місто готували до здачі, то він би у суботу туди не поїхав.

Так, сьогодні це місто знаходиться під постійним вогневим контролем ворога, воно понівечене. Але сьогодні там є вільний доступ, - резюмував Іван Федоров.