Усі охочі віком 50+, які користуються смартфонами, можуть поглибити свої знання про цифрові технології на інформаційних сесіях "Цифрова грамотність", організованій Міжнародним Комітетом Порятунку (International Rescue Committee).

Навчання вже розпочалися, вони триватимуть до 19 липня. Для участі в інформаційній сесії треба було зареєструватися за формою, яка надавалася у телеграм-каналі "Оріхівська громада".

Заняття безкоштовні. Тривалість навчання - 5 днів по 1,5 години на день.

Під час сесій, як інформує "Оріхівська громада",  розглядатимуться такі теми:

Приват банк/Ощад банк: Як користуватися банківськими додатками для здійснення фінансових операцій і контролю над власними коштами.

Дія: Можливості та функціонал офіційного порталу державних послуг України Дія для спрощення взаємодії з державними органами.

Гугл карти: Навігація інтерактивними картами, пошук місць та організацій, прокладання маршрутів.

Таксі онлайн: Використання онлайн-сервісів таксі для безпечного та зручного переміщення містом.

Гугл об'єктив: Застосування функцій додатка для розпізнавання об'єктів, перекладу тексту, ідентифікації ліків та інших цікавих можливостей.

Доступ до пенсійного фонду онлайн: Онлайн-сервіси для отримання інформації про пенсійні внески, статус пенсійного рахунку та інших пов'язаних із пенсією питань.

Telegram, WhatsApp, Viber: Основи використання популярних месенджерів для спілкування, обміну файлами та безкоштовні дзвінки за кордон

Безпека в інтернеті: як не стати жертвою шахрайства в інтернеті.