Російські пропагандистські так звані ЗМІ почали поширювати інформацію про нібито підготовку до евакуації влади з Оріхівського та Гуляйпільського районів Запорізької області. Про це нібито повідомив координатор так званого Миколаївського підпілля, пише Центр протидії дезінформації.

Втім ця інформація не відповідає дійсності. В першу чергу Оріхівського і Гуляйпільського районів не існує з 2020 року, коли відповідно до постанови Верховної Ради України № 807-IX від 17 липня 2020 року було створено Пологівський район. 

 ««Новина» про екстрену евакуацію базується на хибно проінтерпретованій інформації про проведення на рівні області засідання Координаційного штабу з підготовки планів евакуаційних робіт на випадок надзвичайних ситуацій. Подібні штатні заходи, як на рівні району, так і на рівні області проводяться регулярно, так само як і планові навчання з евакуації», - зазначив Артур Крупський, голова Пологівської районної військової адміністрації.

Варто також зазначити, що наразі велика частина Пологівського району знаходиться в зоні активних бойових дій. Тому евакуація мирних мешканців відбувається щоденно.